All-in-One Guide

Distaster recovery final exam cheatsheet

1 . Can you name this type of restore that now exists in SQL Server?

Answer: ONLINE

2. There are two types of off-site disaster recovery replication. Can you name one?

Answer: SYNCHRONUS

3. Unless this type of data is also replicated offsite, it only offers limited disaster recovery capability.

Answer: DEDUPLICATION

4, Many disaster recovery and remote backup programs rely on this technology.

Answer: WAN

5. This type limitation must be taken into consideration when planning for large restore operations typically associated with disaster recovery.

Answer: BANDWIDTH

6. You could find yourself in trouble if your disaster recovery plan isn't what?

Answer: CURRENT

7. With this type of remote mirroring, local writes are completed and acknowledged before the remote writes.

Answer: ASYNCHRONUS

8. Disaster recovery may be the IT area where this technology has the biggest impact.

Answer: VIRTUALIZATION

9. There are three types of off-site disaster recovery products, name one.

Answer: MANAGED SERVICES

10. Disaster recovery strategies depend on software and usually involve one or more software applications, name one.

Answer: BACKUP

    Requires Free Membership to View

Back to the disaster recovery final exam.

This was first published in April 2008

There are Comments. Add yours.

 
TIP: Want to include a code block in your comment? Use <pre> or <code> tags around the desired text. Ex: <code>insert code</code>

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
Sort by: OldestNewest

Forgot Password?

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an email containing your password.

Your password has been sent to: